Bestellen of informatie

(0578) 577 179

Luchtbehandelingsapparaten (LBK) - Metingen en bedieningselementen HK Instruments

Traditioneel of als Modbus uitvoering

Traditionele oplossing
Luchtbehandelingsunits worden in bijna alle nieuwe en gerenoveerde gebouwen gebruikt om binnenlucht van hoge kwaliteit te garanderen. Naast het leveren van schone binnenlucht, zorgen de gebruiksvriendelijke apparaten van HK Instruments voor kostenefficiëntie en de moeiteloze installatie en bewaking van luchtbehandelingsunits. In vergelijking met analoge apparaten hebben moderne Modbus-apparaten minder bedrading nodig, wat de kosten van bekabelingswerk verlaagt. De DPT-Dual-MOD-AHU-combinatie is speciaal ontworpen voor LBK’s en is de enige in zijn soort op de markt.

DPT-Flow (1) maakt een nauwkeurige aanpassing en regeling van de luchtvolumestroom mogelijk voor toevoer- en afvoerlucht. DPT-R8 (3 en 5) controleert de vervuiling van het filter in de warmteterugwinunit. De sensoren CDT (4), RHT (8) en PTE (2, 6 en 7) zorgen voor vraaggestuurde ventilatie.

Modbus oplossing
Onze belangrijkste producten zijn ook verkrijgbaar met Modbus-communicatie. Als u een busoplossing gebruikt, heeft u minder aders in kabels en minder invoerpunten in de controller nodig. Hierdoor bespaart u op de kosten van de apparaten en installatie.
DPT-DUAL-MOD combineert twee drukverschiltransmitters in één apparaat. Bij gebruik van de ingangsterminal kunnen temperatuurtransmitters worden vervangen door temperatuursensoren. Dit maakt het mogelijk om vier verschillende soorten data te meten.
Met de Modbus-oplossing heeft u bij gebruik van de traditionele oplossing slechts 4 aders nodig, in tegenstelling tot 23 aders.

In de Modbus-oplossing bewaakt en regelt DPT-Dual-MOD-AHU (1) luchtvolumes. Het functioneert ook als filteralarm en vervangt twee afzonderlijke meetinstrumenten: luchtstroomtransmitter en drukverschiltransmitter. DPT-Dual-MOD (3) is de juiste keuze als u de kanaaldruk wilt bewaken en regelen in plaats van luchtvolumes. Op beide DPT-Dual-MOD-modellen zijn twee temperatuursensoren aangesloten. Deze sensoren zijn essentieel voor het functioneren van de luchtbehandelingsunit. DPT-MOD (2) voorkomt bevriezing in de warmteterugwinningseenheid. 

 

Scroll naar top