Bestellen of informatie

(0578) 577 179

Thermokon - Systeemintegratie (uitleg bussystemen)

Compatibiliteit is de sleutel Intelligente gebouwtechnologie vereist dat de componenten met elkaar communiceren. Daarom zorgen we er bij het ontwikkelen van onze oplossingen voor dat ze compatibel zijn met populaire bussystemen en interoperabele systeemintegratie eenvoudig maken.

Modbus

Sinds de ontwikkeling in 1979 is het Modbus-protocol een standaard geworden in industriële communicatie, waar het een belangrijke rol speelt als toepassingsprotocol voor gegevensuitwisseling. In de versie Modbus TCP heeft het ook de Ethernet-communicatie in automatisering aanzienlijk verbeterd. Hier zorgt de combinatie van de fabrikantneutrale presentatie van de gegevens via Modbus met de universele netwerkstandaard TCP / IP en Ethernet voor een open uitwisseling van procesgegevens. (Http://www.modbus.org/)

BACnet

Het fabrikantonafhankelijke communicatieprotocol BACnet is speciaal ontwikkeld voor toepassingen in de gebouwautomatisering. Het doel is om een uniforme, bedrijfsneutrale standaard voor datacommunicatie te bieden. In Europa wordt BACnet vertegenwoordigd door de BACnet Interest Group Europe (BIG-EU), de branchevereniging voor de toepassing van de wereldwijde BACnet-norm ISO 16484-5. BACnet wordt gekenmerkt door hoge transmissiesnelheden. (Http://www.big-eu.org/)

KNX

KNX-technologie heeft zich gevestigd als de wereldwijde standaard voor alle toepassingen voor woning- en gebouwautomatisering – van energiebeheer, HVAC-toepassingen of beveiligingssystemen tot verlichting en rolluikbesturing, tot huishoudelijke apparaten en audio / video-oplossingen. KNX is gebaseerd op de fabrikant en productonafhankelijke inbedrijfstellingstool ETS, die is uitgerust met een complete set transmissiemedia en configuratiemodi en daarom over de hele linie kan worden gebruikt. (Http://www.knx.de/)

LonMark

Interoperabiliteit, een breed scala aan applicaties en een breed scala aan applicaties – dit is de benadering van LON-technologie (Local Operating Network), een wereldwijd gestandaardiseerd communicatie- en automatiseringsprotocol dat de realisatie van cross-commerciële oplossingen voor gebouwautomatisering mogelijk maakt. De gegevensuitwisseling vindt rechtstreeks van apparaat naar apparaat plaats. Op een centrale bediening kan worden weggelaten. (Https://www.lonmark.org/)

digitalSTROM

digitalSTROM verbindt alle elektrische apparaten in het huishouden via de bestaande stroomleidingen – waardoor een nieuwe dimensie van wooncomfort voor gebruikers wordt geopend.

Van individuele lichtstemmingen tot meer energie-efficiëntie en veiligheid in huis, er is bijna niets dat niet eenvoudig en gemakkelijk kan worden bediend en geautomatiseerd met digitalSTROM. Alle benodigde componenten kunnen overal snel en netjes worden geïnstalleerd; Alle applicaties kunnen worden bediend via schakelaars of vrijwel met pc en smartphone. digitalSTROM is de toekomst van uw elektriciteit – maar het is vandaag al bruikbaar. (Http://www.digitalstrom.com/)

EasySens ®

Netwerkautomatisering zonder kabels? Energie zelfvoorzienend en intelligent? Of het nu nieuwbouw of renovatie betreft – het EasySens®-radiosysteem biedt u maximale flexibiliteit en de perfecte basis voor het implementeren van individuele vereisten tot in het kleinste detail.

Met EasySens® behoren de bekabelde voeding en het vervangen van de batterij tot het verleden: het gebruik van technologie voor het oogsten van energie maakt een zelfvoorzienende werking van de producten mogelijk. De benodigde energie wordt rechtstreeks uit de omgeving gewonnen door het gebruik van geïntegreerde zonnecellen en kinetische energie.

(Http://www.thermokon.de/produkt-highlights/was-ist-easysens/easysens.html/)

Scroll naar top