Bestellen of informatie

(0578) 577 179

Verminder het risico op infectie door de juiste ventilatie

“Aërosolen zijn een mogelijke transmissieroute voor het nieuwe type coronavirus. Aërosolen verspreiden zich snel door de kamer, vooral in gesloten ruimtes binnenshuis. Regelmatige ventilatie door intermitterende en dwarsventilatie of ventilatietechnologie in de kamers kan het risico op infectie met SARS-CoV-2 aanzienlijk verminderen.” (Bron: Umwelt Bundesamt (Duits Federaal Milieuagentschap) – 25.09.2020)

Het koude seizoen nadert en de continue ventilatie van klaslokalen, kleuterscholen, kantoren, collegezalen, sportfaciliteiten etc. is slechts in beperkte mate mogelijk. Vaak worden kamers pas geventileerd als het te laat is en de luchtkwaliteit al een kritische waarde heeft bereikt.

Zogenaamde CO2-sensoren, die via een ingebouwde sensor continu het CO2-gehalte van de ruimtelucht meten, bieden uitkomst. Volgens de aanbevelingen van de Commissie voor Binnenluchthygiëne (IRK) van het Federaal Milieuagentschap wordt de kwaliteit van de binnenlucht voldoende geacht als het CO2-gehalte in de ruimte niet hoger is dan 1000 ppm (CO2-deeltjes per miljoen).

csm_NOVOS_5_CO2_TLF_Produktbild_e3ab3d8985

Maar vooral in de klas of tijdens vergaderingen is het niet altijd mogelijk om de gemeten waarden in de gaten te houden en het juiste moment te herkennen om de ruimte te ventileren. Om deze reden zijn onze CO2-sensoren uitgerust met een intelligente en begrijpelijke verkeerslichtfunctie.

Gekleurde LED’s of displays helpen om de huidige binnenluchtkwaliteit te visualiseren. De kleuren groen (CO2-gehalte minder dan 750 ppm), geel (tussen 750 en 1250 ppm) en rood (meer dan 1250 ppm) geven aan wanneer de binnenluchtkwaliteit niet meer voldoet aan de aanbevolen eisen van de IRK – een snelle blik op het apparaat is dus voldoende om te bepalen of de ruimte moet worden geventileerd of niet.

De bovenstaande getoonde type’s betreffen o.a. de Thermokon NOVOS 5 CO2 en de NOVOS 3 CO2 met de extra optie TLF (traffic light function). Of probeer de nieuwe NOVOS 3 Move of NOVOS 5 Move met TLF, tafelstandaard en voeding.

Wij adviseren u graag persoonlijk over de beschikbare apparaten. Neem contact met ons op via telefoon +31 578 577179 of per e-mail info@beteccontrols.nl.

Scroll naar top